logo
Cheers! Mai e timpul potrivit pentru a degusta Sauvignon Blanc

Pe data de 7 Mai 2021 este celebrată Ziua Internațională a vinului Sauvignon Blanc. Distingem sec, demisec și dulce. În general, aceste vinuri sunt caracterizate ca fiind pline de viață și aromate. Orginea strugurilor este din Vestul Franței, valea Loirei și în regiunea Bordeaux.

Culoarea: galbenă-canar cu reflexii verzui strălucitoare sau galben pai profund.
Arome: agriș, pepene galben, grepfrut, piersic, frunctu pasiunii.

Temperatura de servire: 7 – 12 °C. 

Cei mai mari producatori de Sauvignon Blanc:

  • Franța – sunt produse unele din cele mai populare, în special în Valea Loarei. Acestea au o aciditate plăcută și în aramă indentificăm anote de fructe.
  • Noua Zeelanda – aceste vinuri sunt concentrate complexe si echilibrate. Aroma distinctivă este de fructe tropicale și citrice.
  • Chile – cele mai renumite regiuni producatoare sunt Casa Blanca, S. Antonio, L. Leyda Valleys.
  • Africa – caracteristicile sunt similare cu ale celei a Noua Zeelanda în arome remarcând note de grepfrut.
  • Moldova – Sauvignon Blanc este unul dintre cele mai populare și îndragite vinuri , practic fiecare vinarie produce Sauvignon Blanc
  • USA – regiunele producătoare sunt Washington, California.
  • Alte țări – Austria, România, Spania(Rueda), Argentina, etc.

Asocieri culinare:

  • Carne – pui, curcan, crab, lobster, cod, somon, calmar.
  • Cașcaval – brânză de capră, mozzarella, feta, parmezan, ricotta.
  • Legume – roșii, anghinare, zucchini, ardei gras, lime.
  • Ierburi și condimente – mentă, rozmarin, busuioc, chimen, pesto, usturoi, olive verzi.

Luna mai este perioada perfectă pentru a savura un Sauvignon Blanc cu note de fructe. În sortimentul nostru, am adunat Sauvignon Blanc din diferite țări. Pentru doritori, putem organiza și degustări ulterior. Vă așteptăm cu drag!