logo
Filosofia Zalto. Importanța paharelor la degustarea vinului
Se consideră că pentru a savura din plin potențialul gustativ și aromatic al unui vin, acesta trebuie savurat din paharul potrivit. Sticlăria Zalto se află într-o călătorie de sute de ani pentru găsirea formei perfecte. În acest sens, sunt importante două aspecte – forma paharului și buza paharului. Forma paharului permită aerului să circule și să iasă la suprafața buchetul de note aromatice. Buza fină a paharului participă la obținerea celor mai bune impresii gustative. 

În partea de nord a Austriei de nord-vest, tehnica suflării sticlei este o tradiție care datează din secolul al XIV-lea. Familia Zalto, originară din Veneția, are propriul atelier de sticlărie încă de acum șase generații. Compania în sine a fost fondată nu mai devreme de 2006 în Neu-Nagelbert, dar a devenit rapid unul dintre cei mai buni producători de pahare lucrate manual.

Seria de pahare și decantoare Zalto a fost influențată de unghiurile naturale pe care le regăsim în natură la fiecare pas. Curbele după care sunt realizate aceste produse de cea mai înalta calitate se regăsesc în unghiuri de 24°, 48° și 72°, care sunt unghiurile naturale ale Pământului. Ele sunt produse din cristal fără oxid de plumb și sunt rezistente, chiar dacă la atingere sunt foarte fine.

Acum, La Nobilta del Gusto găsiți o serie de pahare Zalto pentru diferite vinuri, dar și decanter. Acestea vor transforma arta degustării vinului într-o experiență inedită. Pentru comparație, puteți  turna vin într-un pahar Zalto și într-unul obișnuit, mai apoi comparați aroma și gustul. Suntem siguri vă veți sesiza diferanța.