logo
Vin ca să dansăm! Celebrează Ziua Internațională a dansului cu La Nobilta del Gusto
Pe 29 aprilie este marcată Ziua Internațională a dansului. Împreună cu sommelierul La Nobiltà del Gusto celebrăm acesta sărbătoare, asociind cinci stiluri de dans cu câte un vin.

Valsul este unul dintre cele mai romantice dansuri, cu un ritm liniștit care pune în valoarea armonia dintre parteneri. La baza valsului sunt rotirile line și neîntrerupte ale perechii. Aceleași senzații le asociem și cu un Pinot Noir din regiunea Burgundia – Patriarche Mercurey. În aromă, distingem note de ciuperci, frunze și sol umed, ce creează senzația unei promenade după ploaie într-un peisaj autumnal. Atât valsul, cât și Pinot Noirul sunt caracterizate de feeria și delicatețea emoțiilor pe care le pot trezi.

Tangoul îl asociem cu un vin argentinian. Se distinge printr-un ritm energic și sacadat, pasiunea mișcării și armonia perechii. Pentru tangoul argentinian este caracteristică muzicalitatea și exactitatea pașilor, iar el și ea devin un tot întreg. Îl asociem cu Malbec Bienvenido de la Bernard Magrez – suculent, bogat, armonios și temperamental. Acest vin te transportă imaginar în Buenos Aires și te face să vrei să înveți să dansezi senzualul tangou argentinian.

Flamenco are un ritm complicat, tehnica este un complexă, expresia și plasticitatea corporală a dansatorilor este desăvârșită. Acest dans îl asociem cu vinul spaniol din regiunea Toro, sobru, cu stil, tare – Confianza de la Bernard Magrez.

Rumba este un dans lent și senzual, cu o încărcătură emoțională deosebită precum și un rosé. Se consideră că rosé-ul este asociat cu dragostea, precum și vinul Mathilde Chapiutier Grand Ferrage. Acesta are o textură delicată și ușoară, iar în aromă distingem note de piersic, căpșuni și mere.

În Bachata, partenerii dansează în poziția închisă, păstrând distanța ca într-o îmbrățișare. Ritmul este caracterizat de 4 timpi, cu accent pe ultimul pas. Sunt puține rotiri din cauza contactului strâns dintre parteneri, însă se folosesc multe elemente de stilistică feminină pentru a înfrumuseța dansul. Acest stil îl asociem cu vinul italian Villa Antinori – temperamental, moale, suculent și tânăr.

Care este vinul tău preferat?! Dar stilul de dans?