logo
Vinuri pe care să le asociezi cu vizionarea filmelor
Astăzi, îți prezentăm o asociere dintre filme și vinuri. Anterior, am scris un articol în care am descris cinci opere literare care se potrivesc cu cinci vinuri. Dedicăm aceste text tuturor cineștilor și amatorilor de vin. Pregătește popocornul și paharele pentru vin.

 

Mănâncă, roagă-te, iubește

Poți viziona atât filmul, cât poți lectura și cartea. Te îndemnăm, însă să nu o faci pe stomacul gol. Aventura gastronomică a eroinei din Italia ne-a inspirat să asociem acest film cu un vin roșu italian. Tassinaia Castello del Terrico este un cupaj dintre Cabernet, Merlot și Sangiovese. Este un vin corpolent și bine structurat, unul dintre cele mai populare vinuri din Toscana IGT wines. Plăcerea gourmet și a licorii lui Bahus se aromonizează perfect.

A good year

Este o comedie romantică. Imaginează-ți că primești moșternire un domeniu vinicol în sudul Franței și mai găseși și în pivniță o colecție de vinuri extraordinare. Personajul principal este hotărât să înceapă o nouă filă din viața lui și să rezolve toate misterele legate de afacerea unchiului său. Însoțește-l pe Max în această călătorie în Provence cu Crida, Cahors-Malbec, Maison Bouey 2014. Este un vin roșu elegant cu un nas complex și un finiș armonios. Splendoarea acestui vin constă în faptul că este foarte ofertant în senzații atât actualmente, cât și peste câțiva ani. La fel de interesant ca și povestea lui Max.

Sideways

Acest film descrie călătoria a doi bărbați care pleacă în Santa Barbarbara County California. E o comedie romantică cu multe năbădăi, vin, decizii greșite și întorsături de situație.

Un mic spoiler – cu siguranță vei savura dialogurile dintre personaje, în special cel dintre Milles și Maya.

Desigur că nu poți privi acest film cu paharul gol. Pinot Noir J. Christopher, Chehalem Mountains  este rafinat, ușor condimentat și cu note de fructe roșii care se aromnizează cu tanininii.

A walk in the clouds

Este o dramă romantică despre un soldat ce se întoarce după al doilea Război Mondial și o tânără din Sacramento. Acțiunea are loc în Napa Veley, acolo tatăl fetei care este în pragul ruinei are o plantație de vie. O dorință de a ajuta, care se tranformă într-o frumoasă poveste de dragoste. Iar iubirea și vinul sunt emoție pură, precum și Chardonnay Antica, Napa Valley 2016. Este un vin revigorant și aromat cu note de pară, măr și caise, cu care să te delectezi încet, privind filmul.

Back to Burgundy

Relatează istoria a trei frați, care trebuie să lase toate neînțelegerile la o parte după moarte tatălui său. Doar împreună pot salva vinăria familiei. Oare vor reuși aceștia să lase la o parte orgoliile și să descopere pasiunea pentru vin?! Pentru a afla răspunsul, te îndemnăm să urmărești acest vin ți să savurezi un vin din Burgundia – Mersault 1-er Cru- Sous Blagny, Patriarche Pere & Fils 2014. Un vin Chardonnay aromat cu note de fructe și miere ce se asociază perfect cu subiectul fimului.

Sperăm că îți va plăcea selecția și asocierile noastre. Astfel, vei descoperi și vei privi cu alți ochi lumea vinului și posibil o vei îndrăgi chiar mai mult.