Ziua Internațională a Moscato. Particularități distinctive ale vinului
Pe data de 9 Mai este sărbătorită Ziua Internațională a Moscato. Unul dintre cele mai populare Moscato este produs în Italia, Piemont și este numit Moscato d’Asti. Totodată, Moscato italian este produs din cele mai vechi și versatile struguri de poamă din lume. Este cunoscut în Franța ca Muscat și Moscatel în Spania.
De obicei, în buchetul aromatic distingem note de coajă de portocală, mandarine, lămâie și flori de salcâm. Moscato d’Asti este dulce, cu note de fructe tropicale și cu un perlaj delicat, italienii îl numesc frizzante. De menționat este că acesta are un conținut mic de alcool.
Temperatura de servire recomandată este de 6-8 grade Celsius.
Corp: Perlaj delicat
Culoare: pai deschis
Asocieri culinare recomadate:
- carne: pui, curcan, pui, rață, crevete, crabi, lobster, pește cod, BBQ din purcel;
- cașcavaluri: din lapte de vacă sau de oaie;
- condimente și ierburi: scorțișoară, ghimbir, busuioc, mentă, cardamon, piper chili, maghiran;
- legume: morcovi, țelină, ardei, ceapă verde, mango, ananas;
- vegan: tofu.
În sortimentul La Nobilta del Gusto veți găsi moscato italian și moscato francez. Vă așteptăm cu drag pentru a descoperi noi vinuri interesante împreună.