Degustăm împreună. Ziua Internațională a vinului Malbec
Ziua Internațională a vinului Malbec este sărbătorită la nivel internațional din 2011 pe date de 17 aprilie, dar originea ei datează din anul 1853. Deși, inițial, malbecul a fost popularizat de Franța, ulterior, cel mai mare producător de vinuri a devenit Argentina (75%). Se consideră că nu ești un cunoscător veritabil de vinuri, dacă nu ai degustat Malbec din Mendoza.
Regiuni de producere:
- Argentina (Mendoza, San Juan, Salta);
- USA (California, Washington, Oregan);
- Chile;
- Africa de Sud;
- Austria;
- Noua Zeelanda.
Vinurile produse din malbec sunt puternice, conentrate, cu un gust nuanțat de vișine și prune, ele se maturează armonios în butoaie de stejar.
- Culoare: rubinie
- Tanin: mediu
- Aciditate: medie
- Temperatura de servire: 21 grade Celsius
- Note: -fructe: cireșe negre, prună, zmeură, mure, afine;
-altele: cacao, cafea, piele, piper negru, tabaco, vanilie;
Cele mai populare Malbecuri sunt produse în Franța și în Argentina. Stilurile acestora se diferențiează între ele.
Argentina – se remarcă prin notele de fructe, este mai moale și mai suculent. În culoare distingem nuanțe de violet.
Franța – este un Malbec mai complex, tanin moderat, conține mai puțin alcool și se maturează un timp mai îndelungat.
Asocieri gastronomice recomandate:
- carne roșie, carne de vită, carne de purcel;
- cașcaval cu mucegai, cașcaval din lapte de vacă sau lapte de capră;
- ciuperci, legume la gril;
- condimente și ierburi: pătrunjel, chimen, rozmarin, paprca, piper, vanilie și usturoi.
Celebrează Ziua Internațional a vinului Malbec cu un pahar de malbec bun. La Nobilta del Gusto vei găsi un Malbec din Franța, dar și unul din Argentina (Mendoza). Te invităm să le deguști și să ne realtezi, care îți place mai mult. Cheers.