logo
Pizza și vin. O asociere delicios de simplă
Una dintre cele mai simple și gustoase asocieri este cea dintre pizza și vin. Însă, pentru a savura din plin, este necasar să fie făcută o asociere corectă. Astfel, veți valorifica la maxim aromele și gusturile, pentru a celebra un mic festin gourmet.

Pizza quatro fromagio și chablis este o asociere delicioasă. În vinoteca noastră, veți găsi un super chablis francez de la Patriarche Pere. Pizza cremoasă și fină se va armoniza bine cu prospețimea vinului alb.

Pizza cu pepperoni și un zinfandel  este o opțiune pe care neapărat trebuie să o încerci. Zinfandel old vine, Pepperwood Grove este un vin roșu cu note de vanilie, stejar, fructe negre și fructe roșii. Echilibrat și elegant va valorifica din plin potențialul gustativ al unei pizza cu pepperoni.

Pizza veggy și un rose sec este o combinație care va fi apreciată de vegetarieni. În sortiment, avem atât rose francez, cât și rose italian. De asemnea, aceste vinuri s-ar potrivi bine și cu o pizza cu fructe de mare.

Pizza exotică și riesling, de asemnea, este o asociere foarte gustoasă. De exemplu o pizza cu ananas și un riesling vă vor răsfăța din plin papilele gustative. Dulceața ananasului și notele saline din riseling vă vor asigura o experiență gastronomică inedită. În vinoteca noastră, avem rieslinguri din Franța, Austria, Italia și Germania.

Pizza BBQ și un malbec argentinian sunt un duet savuros, pe care nu trebuie să-l ratați. În vinul Malbec Atamisque indentificăm note de fructe negre (precum mure și prună), vanilie, stejar, fum, pământ ș.a. Vă recomandăm să descoperiți acestă asociere.

Pizza cu pesto și un Pinot Grigio italian este o combinație cu care nu veți da greș. Această asociere vă va purta imaginar în Italia. Aromele delicioase ale sosului pesto cu notele de citrice se vor armoniza fabulos.

Pizza margherita cu un chianti italian este o alegere potrivită pentru cei ce preferă să mănânce simplu și gustos. Chianti Classico Riserva, Marchese Antinori se distinge prin notele de fructe roșii, stejar, fum și pământ. Un vin corpolent ce se asociază bine cu o margherita clasică.

Pizza cu carne și merlot e o asociere de nota zece. San Marzano Talo Primitivo este un vin italian în buchetul aromatic, indentificăm note de afine, cireșe sau stejar. De fapt, orice pizza cu carne este și mai gustoasă cu un merlot.

Acestea sunt câteva recomandări simple, dar care sperăm că vă vor ajuta să alegeți cele mai delicioase asocieri. Care combinație te tentează cel mai mult?!